Cultural Village Schaaktoernooi 2012

Aangezien nog niet het complete deelnemersveld compleet is hierbij een korte vooraankondiging van het toernooi.

Cultural Village Schaaktoernooi 2012 19 t/m 28 november

Voor de 17e maal gaat maandag 19 november, onder auspiciën van de Stichting Schaakpromotie IJmond, in café de Zon te Wijk aan Zee het Cultural Village Schaaktoernooi van start. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd om het toernooi die internationale allure te geven die het verdient: een Grootmeestertoernooi.

Traditioneel wordt de winnaar uitgenodigd deel te nemen aan de Grootmeestergroep C van het Tata Steel Chess Tournament, dat van 11 t/m 27 januari 2013 wordt gehouden. Bovendien ontvangt dit jaar ook de best presterende Nederlandse deelnemer deze uitnodiging. In diverse schaakkringen wordt het Cultural Village Toernooi daarom ook wel de grootmeestergroep D van het Tata Steel Chess Tournament genoemd…

Hieronder de lijst met de zeven tot op heden bekende deelnemers, waarbij de grote regionale inbreng direct opvalt. (FIDE rating per 1 september 2012)

  • GM Eduardas Rozentalis 2577 LTU
  • GM Sabino Brunello 2591 ITA
  • GM Georgui Castaneda 2518 PER
  • GM Harmen Jonkman 2421 NED
  • FM Sjoerd Plukkel 2330 NED
  • FM Miguoel Admiraal 2301 NED
  • Ilias van der Lende 2169 NED

Op maandag 19 november om 11.30 uur zal het toernooi worden geopend, waarna om 13.00 uur de eerste ronde van start zal gaan. Vervolgens wordt elke dag om 13.00 uur met de partijen begonnen. Zaterdag 24 november is een rustdag. Na afloop van de laatste partij zal op woensdag 28 november de prijsuitreiking plaatsvinden.

De organisatie is ervan overtuigd dat het ook dit jaar weer een spannend toernooi wordt in de sfeervolle achterzaal van café de Zon waar de verrichtingen direct kunnen worden gevolgd. Maar uiteraard ook via de website van de organisatie zullen de dagelijkse ontwikkelingen bijgehouden worden èn zijn de partijen rechtstreeks te volgen.

Stichting Schaakpromotie IJmond

namens de organisatie,

Dennis Krassenburg

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.