Dat kan beter (Philidor 1847 III – Sneek I 2½ – 5½)

Het kan zeker beter, en we waren ook zeker niet kansloos. Maar goede stellingen bij Egbert en Eelke gingen verloren, en Hette overzag een mat in twee. We zijn nu naar de 9e plaats gezakt: we weten wat ons te doen staat.

De wedstrijd werd in wijkcentrum Rengerspark gespeeld. Ik hoop dat het eenmalig was, want het was te klein, zowel beneden als boven. En het was gehorig: naast ons speelkamertje was de analysekamer waar we de gesprekken konden volgen.

De wedstrijd. Normaal speelt bij Philidor Marcel aan 1 en Rein aan 2, en bij Sneek Nick aan 1 en Johnny aan 2. Omdat wij hadden bedacht dat Rein betere resultaten tegen Nick heeft en Marcel tegen Johnny, hadden we 1 en 2 ongedraaid. Toen de opstellingen bekend werden, bleek dat ook Sneek 1 en 2 had omgedraaid! Geinig. Wat het uitmaakt zullen we nooit weten. Rein verloor en Marcel won. Marcel offerde een pion en zette Nick onder zware druk, waaronder hij ten slotte bezweek. Rein en Johnny vochten een zware strijd uit met wederzijdse aanval. Beider aanval sloeg net niet door; na de 40e zet bleek Rein een kwaliteit voor te staan tegen drie pionnen. Dat was te veel: in het eindspel wist Johnny de pionnen met vaste hand naar de overkant te loodsen.

Celine ging in een siciliaan met wit snel tenonder. Invaller Dik kon niet verhinderen dat tegenstander Dick een paar pionnen won en even later de partij. Tjitze was blij toen hij hoorde dat Dick gewonnen had, tot we hem vroegen: welke Dick? Tja, bij Dik tegen Dick is niet te horen wie gewonnen heeft. Uiteraard hebben we Tjitze toen verteld dat Dik gewonnen had. Wie? Nou, Dick.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.