LSG 2, wat moet je ermee

Als ratingfavoriet aan de competitie beginnen en na 3 wedstrijden op 2 matchpunten staan, dat was niet helemaal vooraf de verwachting. Een feit is het wel. LSG 2 verloor voor de tweede keer op rij en kan zich gaan opmaken voor een plaats in de prachtige middenmoot. De 3-5 nederlaag was niet eens tot stand gekomen door pech of ander ongemak. Het jeugdteam HMC Calder 2 speelde voortreffelijk en pakte elke kans die aangeboden werd.

Zelf was ik als eerste klaar. Een loperoffer op f7 was in computertermen niet helemaal waterdicht, maar zag er voor menselijke ogen dusdanig eng uit dat we allebei blij waren met zetherhaling. Het komt niet zo heel vaak voor dat je voor zet 20 de zwarte koning op g5 hebt en de witte dame op g8: 0,5-0,5

Kort daarna gaf invaller Albert van Os op. Na 2 uur spelen hadden we daar op een punt gerekend want Albert begon fraai, won een stuk en leek op een aangename middag af te stevenen. Maar dat ging ergens helemaal mis. Het stuk dat voor stond ging verloren en Albert moest een toreneindspel in met 73 pionnen minder: 0,5-1,5Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.