LSG 3: De koploper op gelijk spel gehouden

Gelukkig was iedereen gemotiveerd om de koploper van de kop af te helpen, want er waren nul afzeggingen. Althans, tot twee dagen voor de wedstrijd. Helaas moest Henk zich daarna geblesseerd afmelden, waarna Ernst gelukkig de honneurs aan bord 1 wilde waarnemen.

Waren de eerste twee borden van Dordrecht sterk, daar viel in het begin van de wedstrijd weinig van te merken. Tegenstanders Ernst en Marcel W hadden beiden een stelling met een pion meer. Dat gaf de rest van het team een extra oppepper om er vooral voor te gaan. Marcel speelde aan bord 2 tegen de sterke Lukas van der Linden. Marcel had vorig seizoen een indrukwekkende remisereeks, en de hoop vooraf was daarom dat hij aan bord 2 remise kon houden. Het leek echter veel meer te worden. Marcel stond een centrumpion voor en leek alles te hebben wat je je maar kunt wensen. De uitslag werd echter toch een nul. Navraag bij Marcel leerde dat hij zijn tegenstander tot wat geforceerde zetten dwong, die echter hele goede zetten bleken te zijn. De truc (voor zijn tegenstander) die er per ongeluk werd ingebracht, werd helaas door Marcel gemist (0-1).Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.