RSR 1 boekt belangrijke overwinning op concurrent Amersfoort

RSR 1 heeft op zaterdag 3 november 2012 de onverwachte nederlaag in de vorige ronde tegen een andere concurrent goedgemaakt door te winnen van Amersfoort. Hierdoor zijn we net als vorige seizoen gestart met 4 uit 3.

Leo K. bood een pion aan toen zijn tegenstander alleen nog een dame ontwikkeld had, terwijl Leo al meerdere stukken ontwikkeld had en gerokeerd was. De pion werd uit wanhoop maar geslagen, maar een aantal zetten later won Leo veel materiaal. 1-0

Spaan was gezien zijn knalrode hoofd waarschijnlijk niet helemaal tevreden met het verloop van de wedstrijd. Hij werd ge-d-lijnd door twee torens en een dame, maar kon gelukkig alle zware stukken afruilen, waarna een loper tegen een paard eindspel op het bord kwam. Spaan met de loper besloot een remise aanbod te accepteren, maar ik denk dat hij het nog wel kon proberen zijn tegenstander lastig te maken aangezien de pionstructuur asymmetrisch was. 1½ – ½

Joost Ros pakte in de opening een aangeboden pion aan. Ik verwachte hierna weer een typische Joost overwinning (pionnetjes pakken, nauwkeurig verdedigen, afwikkelen naar eindspel en winnen), zeker toen zijn tegenstander ook nog eens een stuk offerde. Maar mede door tijdnood werd het uiteindelijk een typische Joost nederlaag: stukken staan zo passief dat het pijn aan je ogen doet, zo erg dat ik meerdere malen van teamgenoten het verzoek heb gekregen om niet meer naast Joost opgesteld te worden. 1½ – 1½.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.