HSB-competitie – 1e klasse A

Een week na de openingsmatch van de 2e ronde in de 1e klasse A worden de resterende drie matchen binnen enkele dagen tijd afgewerkt, zodat er weer een reëel beeld van de rangschikking te zien is.

Vanuit Leidschendam-Voorburg gaat het eerste van RVC 1 op bezoek naar het chique gebouw De Kiem in ‘s-Gravenzande, waar het derde van WSC met een 1 – 0 voorsprong begint, doordat het RVC’s eerste bordspeler niet lukt aanwezig te zijn.

Marco Vogelenzang meldt het volgende over de verrichtingen van zijn ploeg:

De stellingen die op de borden verschenen zijn vrij divers: op het achtste bord stond WSC een loper achter maar heeft compensatie met een overwicht aan pionnen in het centrum en de koning van zwart staat wat op de tocht.

De spelers op de twee borden ernaast zijn intussen de krachten aan het meten in het Scandinavisch en de Draak variant van het Siciliaans. De bezoekers komen op bord 3 een kwaliteit achter, maar de aanval op de koning is vervolgens doorslaggevend en goed voor een bordpunt voor de bezoekers. Op een goed moment komt de stand tot een gelijke score van 2½ punten voor beide ploegen, maar RVC staat in de resterende partijen beter.

Ondanks het gemis van de eerste bord speler kan RVC tevreden naar huis te gaan met een door met 2½ – 5½ te winnen, beide matchpunten mee naar huis te nemen en na twee ronden de tweede plaats in de rangschikking te bezetten.

Hiermee is RVC de eerste ploeg die een duidelijk verschil laat aftekenen in deze competitie.

Een dag later gaat DSC 6 op bezoek bij Rijswijk 2, waar met minimaal verschil gewonnen wordt en de ploeg op één bordpunt verschil met de RVC-ers staan.

Een teamverslag van Rijswijk 2 – DSC 6 is te vinden op de website van de Delftse Schaakclub.

Donderdag 8 november gaat het vierde van de club uit het Nationale Schaakgebouw op bezoek bij het tweede van de bewoners van Bridgehome / partycentrum Zoetermeer. Hier wint de ploeg van Botwinnik met minimale marge, waardoor het na het verlies van WSC 3 na twee ronden alleen aan kop gaat met 4 matchpunten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.