Remco Heite 2012 – Witte dag

Het leek de dag van de zwartspelers te worden, maar in tijdnood veranderde alles. Ivan Sokolov en Daniel Fridman gingen in veelbelovende stellingen in de fout, Luke McShane en Loek van Wely profiteerden handig en sleepten een waardevol puntje binnen.

We beginnen rustig. Het op zich niet zo opzienbarende partijtje Sadler-Ernst was wel een aardig voorbeeld van het moderne schaak: dynamiek tegenover structuur. Ernst liet met zwart een pionverzwakking op e6 toe, maar door actief spel gaf hij Sadler geen enkele kans om daar zaken mee te gaan doen. “Ik heb het niet zo goed gespeeld”, bromde de Engelse Nederlander. “Mijn stukken kwamen ongelukkig te staan en daarna lukte het niet meer.” Ernst constateerde met enige voldoening: “Wit verwacht hier fijn van zijn stelling te kunnen genieten, maar vijf zetten later was het al voorbij.” Een keurige remise voor de Friese debutant met zwart, die vertrouwen moet geven voor wat nog komen gaat.

Lees meer

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.