Remco Heite 2012 – De tol van het te laat komen

De meeste schakers hebben een broertje dood aan vroeg opstaan. Zo vindt Vladimir Kramnik de ochtend de ideale tijd om te slapen. De vroege middag is volgens hem geschikt om wakker te worden, vier uur is een ideale aanvangstijd van een toernooipartij, waarna er ’s avonds en ’s nachts nog volop gelegenheid is voor een rustige maaltijd en de voorbereiding op de volgende tegenstander.

Toen ’s ochtends om tien uur bij het begin van de tweede ronde van het Remco Heite toernooi de stoel van Sipke Ernst leeg bleef, dachten de toeschouwers dat het vroege aanvangsuur de grootmeester te machtig was geweest. Ze hadden ongelijk. Ernst heeft een heel ander dagritme dan Kramnik en is gewend ’s ochtends om half acht naast zijn bed te staan.

Lees meer

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.