Remco Heite 2012 – Nederland – Engeland 2-0

Er is een tijd geweest waarin de rivaliteit tussen de Nederlandse en de Engelse schakers buitengewoon groot was. Ging het op een Olympiade slecht met de Nederlandse ploeg, dan viel daarmee te leven als de onderlinge wedstrijd tegen het perfide Albion maar werd gewonnen. Nog altijd geldt de 4-0 nederlaag tegen Engeland in 1982 in Luzern als het absolute dieptepunt in de Nederlandse olympiadegeschiedenis.

Het Heite toernooi is geen teamwedstrijd en de 0-2 nederlaag van Sadler en McShane tegen de Nederlandse tandem Van Wely/Ernst mag beslist niet gezien worden als een kleine herstelbetaling voor het leed van Luzern. Maar een opmerkelijk resultaat is het wel. Zo vaak gebeurt het niet dat twee van Engelands sterkste schakers in dezelfde ronde verliezen van twee Nederlandse grootmeesters.

Lees Meer

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.