Cultural Village Schaaktoernooi 2012

Koning…Keizer…Admiralis!

Vandaag rekenden we allemaal op een spannende ronde, maar het begin was verrassender dan we konden vermoeden. Terwijl de arbiter nerveus de deur in de gaten hield in afwachting van Rob Schoorl, bleek Robert Ris van tegenstander te zijn gewisseld. Tot ieders verbazing had een lid van Schaakgenootschap Het Paard van Ree tegenover Robert plaatsgenomen. En niet de minste. Eigenaar van café de Zon én fanatiek schaakliefhebber Ad van Schie zag zijn kans schoon om naast voedsel eens wat anders op het bord te toveren. De pret was van korte duur… Rob Schoorl arriveerde, nam plaats tegenover Ris en Ad van Schie ging iets met gehaktballen doen.

Maar heel even zag de wereld er anders uit… ook wel eens prettig. Verder loopt er nog steeds een voorspelling met betrekking tot de meest gebruikte openingszet. De stand na vier ronden: elfmaal e4, zevenmaal d4, eenmaal Pf3 en eenmaal c4.

En dan naar de partijen van de dag.

Er staat tenslotte toch wel iets op het spel. Zou Admiraal zijn koppositie kunnen handhaven of wordt het een GM-dagje? Er waren in ieder geval prachtpartijen om naar uit te kijken. Ik kan best een beetje schaken maar ik gun jullie niet de lol om mijn “analyses” publiekelijk de zanderige kustgrond in te boren. Alles was live te volgen en trek jullie conclusies maar. De resultaten vond ikzelf om van te smullen vandaag. Admiraal pakte een halve GM-scalp tegen Jonkman en Plukkel slaagde in dezelfde opzet tegen Castañeda. Hé… dus Miguoel Admiraal blijft ook vandaag nog koploper! Twee prachtige partijen trouwens.

De (ogenschijnlijk) onverstoorbare Rozentalis pakte gedecideerd het punt van de jonge Fransman Demuth en kwam daarmee op gelijke hoogte met Admiraal. Robert Ris moest zich na de aanblik van Ad van Schie als tegenstander even herpakken tegen Rob Schoorl. De twee riante vrijpionnen van Ris deden Schoorl echter de das om. Desondanks resulteerde hun samenzijn in een vrolijke, en ietwat luidruchtige, analyse. Maar dat lag aan het bier.

Ondertussen worstelde de jonge Ilias van der Lende tegen de ervaren Brunello. Het eindspel had iedereen al een tijdje als Niet Hollands Houdbaar beoordeeld. Het punt ging dan ook naar Italië. Met twee koplopers (op de nek gezeten door drie GM’s en Ris) gaan we de volgende ronde in.

Tot morgen!

Stichting Schaakpromotie IJmond

namens de organisatie,

Dennis Krassenburg

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.