Dubbelschakers verliezen topper tegen Paul Keres

We begonnen deze wedstrijd met twee matchpunten los van het peloton. Een luxepositie waarin ons schaakclubje nog nooit eerder had vertoefd in de 3e klasse KNSB. Toch was dit maar van korte duur, want Paul Keres zette ons hardhandig weer op onze plaats. Inmiddels staan we met drie teams bovenaan, de ratingfavorieten, en we hebben allemaal al tegen elkaar gespeeld. Een misstapje van een van ons zal direct uitschakeling om het kampioenschap betekenen en de bordpunten zullen gaan tellen.

De vraag van de dag was of dat torenoffer wat Hein Piet van de Spek speelde tegen Michiel wel zo correct was. Kijk maar naar het nevenstaande diagram en vorm uw oordeel. Zwart is aan zet nadat wit zojuist cxb6 heeft gespeeld. Het antwoord is te vinden in de partijanalyse hieronder. Feit is wel dat na het weigeren van dit aanbod Michiel kansloos ten onder ging.

De rest van het verslag met nog veel andere analyses

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.