Manchester City-Ajax: 9,5-0,5!

Lukte het de Amsterdamse voetbalclub recentelijk nog tweemaal om met zelfopgeleide spelers het grote, rijke Manchester City te slim af te zijn, gisteren in de eredivisie van het schaken werd het verschil tussen de mannen en de jongens pijnlijk duidelijk gemaakt. ”City”, alias En Passant uit Bunschoten maakte namelijk gehakt van ”Ajax”, alias HMC Calder 1

In de spits hadden wij Ryan Babel opgesteld. Op jonge leeftijd werd al wel duidelijk dat Ryan een groot talent is, en na enige jaren werd hij dan ook onhoudbaar voor HMC. Onze Babel ging spelen voor mooie buitenlandse clubs, maar voelt zich gelukkig niet te groot om ook nog uit te komen voor zijn cluppie in Nederland. Helaas is Babel de laatste tijd niet in zijn beste vorm, en tegenover Vincent Kompany heb je dan een lastige middag. Deze zeer talentvolle Belg werd enige jaren als grote belofte aangetrokken door City, toen nog niet eens zo heel rijk, en is inmiddels uitgegroeid tot beste speler van België. Daar kun je van verliezen, helaas.

Twan Burg-Tanguy Ringoir: 0-1

Als aanvallende middenvelder hadden we onze meest creatieve speler opgesteld: Christian Eriksen. Christian wordt unaniem gezien als enorm talent en laat dit de laatste jaren steeds vaker zien. Toch hebben sommige kenners hun twijfels of hij het echte topniveau aankan en vrezen zij dat Christian een eeuwig talent zal blijven. Aan onze Eriksen de taak om snel het tegendeel te bewijzen en zijn derde IM-norm te gaan halen! Gisteren kwam hij helaas tekort tegen de ijzersterke stilist Touré. Na een slechte openingsfase kwam hij nog sterk terug, maar het bleek uiteindelijk onvoldoende. Geen schande, de tegenstander is immers een gelouterde topper met veel meer internationale ervaring.

Jasper Broekmeulen-Erwin l’Ami: 0-1

Op bord 3 speelde debutant Sporkslede (als je hem toch voor de leeuwen wilt gooien, dan maar gelijk in de grootste wedstrijd van het jaar!) een redelijke wedstrijd tegen topaanvaller Sergio Aguero. Een, twee, drie keer wist hij zijn directe tegenstander van zich af te houden, maar de vierde keer was teveel gevraagd. Kan gebeuren, als debutant die speelt voor een visje en reiskosten tegen een speler met een jaarsalaris van 8 miljoen netto die voor 45 miljoen pond is weggelokt uit Madrid.

Brent Burg-Konstantin Landa: 0-1

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.