OGD Prinsenstad-toernooi 29 t/m 31 maart 2013

In het Paasweekend (Op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart 2013) zullen vele schakers de degens kruisen tijdens het OGD Prinsenstad Weekendtoernooi. Dit toernooi wordt al al weer voor de zesde maal georganiseerd door de Delftsche SchaakClub (DSC) in samenwerking met sponsor OGD ict-diensten.

Het toernooi wordt gespeeld in de aula van het Grotius College aan de Juniusstraat 8. Dit is een nieuwe locatie, omdat de oude speelzaal de slopershamer gaat ontmoeten.

De nieuwe speelzaal ligt op ruim 10 minuten lopen van het station, en is tevens met de bus vanaf het station te bereiken. Bij de speelzaal is ruimschoots gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Toernooiopzet

Er wordt gespeeld in 3 groepen, waardoor de ratingverschillen binnen de groepen beperkt blijven. Hierdoor speelt iedereen zoveel mogelijk interes­sante partijen, zowel op laag als op hoger niveau. De grenzen tussen de groepen zijn als volgt: A-groep (vanaf 1900), B-groep (1600 t/m 2000) en de C-groep (t/m 1700).

De speelduur per partij bedraagt 1:40 uur per persoon plus 10 seconden extra per zet (increment).

Prijzen

Het totale prijzengeld is ruim €3000,-. Daarnaast zijn er verschillende rating-, spektakel en schoonheidsprijzen te verdienen.

Meer informatie is te vinden op delftseschaaksite.nl/toernooi/weekendtoernooi.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.