48e HSB snelschaakkampioenschap voor clubteams

Al voor de 48e keer organiseerde de HSB het HSB-Snelschaakkampioenschap voor clubteams, waarvan de laatste acht in samenwerking met Bobby Fischer. Het toernooi kent een rijke historie, in de jaren ’80 en ’90 waren er geregeld zelfs edities met meer dan 40 deelnemende teams. De laatste jaren kent het toernooi een wat bescheidenere rol op de kalender, dit jaar deden er (evenals vorig jaar) tien teams mee van zes verschillende clubs. Haeghe Ooievaar en SHTV brachten elk liefst drie clubs op de been! Voor het eerst waren ook de teams van de Leidse Schaakbond uitgenodigd, wat leidde tot de inschrijving van een sterk LSG-team.

Datzelfde LSG bracht ook een groot aantal elo-punten mee naar Den Haag, toch mochten ze veel concurrentie verwachten van de op rating zeer sterke eerste teams van SHTV en Haeghe Ooievaar. Er werd allereerst een halve competitie gespeeld, waarna de top vier onderling om de hoofdprijzen mocht vechten. LSG stelde zich direct kandidaat voor de eindzege door alle negen wedstrijden in de voorronde minstens met 3-1 te winnen. SHTV 1 wist enigszins in de buurt te blijven, ze verloren enkel van LSG en de meeste tegenstanders werden met grote cijfers verslagen. Ook Botwinnik en SHTV 2 plaatsten zich voor de finalepoule. Het op papier zeer sterke Haeghe Ooievaar team bleef verrassend een half bordpuntje achter op het goed voor de dag komende SHTV 2.

Verslag | Persoonlijke scores

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.