Schaakpartij collectie Huub van Dongen

Omdat veel lezers van schaaksite.nl Huub nog wel kennen, of anders veel van hem hebben gelezen (onder andere het schaakalfabet, dat Herman Grooten recentelijk opnieuw publiceerde op deze site), plaats ik dit berichtje op deze site.

Op de website van Dubbelschaak is namelijk een grote collectie aan schaakpartijen van deze in 2011 overleden plaatselijke schaakgrootheid te downloaden. Op deze pagina is tevens een overzicht te vinden van de persoonlijke score van Huub zelf, maar ook van zijn tegenstanders die meer dan drie partijen tegen Huub hebben gespeeld. Over een totaal aan 1269 partijen die in de database staan scoorde Huub maar liefst 70%!

Er zijn vele prachtige partijen in te vinden. Bekijk bijvoorbeeld eens de partij Huub – Herman Grooten uit 1974 waarin Huub op zet 25 de kraker Td6 speelt!

De gehele database en het overzicht is te danken aan Peter Boll, die alles heeft samengesteld.

Alle partijen van Huub zijn na te spelen via de viewer (even geduld bij het laden):

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.