Simultaan in Haags Stadhuis – terugblik

Door het uiterst succesvolle verloop van dit bijzondere Simultaanevenement in 2012 ben ik wederom gevraagd om de organisatie namens DD op mij te nemen. Samen met Alexander Munninghoff (waarvoor nogmaals mijn grote dank, Alexander!) is het ons gelukt om hier weer een succesvol evenement van te maken.

De samenwerking tussen de Russische ambassade, DD en de gemeente Den Haag vind ik uniek te noemen waarin ieder (toch) zijn eigen belangen heeft, maar met één gemeenschappelijk doel: een groots succesvol simultaan­evenement met twee wereldtoppers (Anish Giri en Sergey Tiviakov) die een Russisch-Nederlandse achtergrond hebben en de derde Sergey Karjakin nummer 5 van de wereld is.

En waar de grote publiciteit in de media, pers voor alle drie partijen van groot belang is en ieder zijn eigen boodschap in heeft: DD terug op de kaart brengen met het organiseren van een groot evenement (zie de DD-weekend­­toernooien van het verleden) met alle publiciteit en de goede contacten die we nu hebben met de gemeente Den Haag (ook de HSB trouwens die DD heeft ondersteund met het uitlenen van schaakborden, stukken en live-borden) en de Russische ambassade die kunnen bijdragen om de juiste sponsor te vinden in deze moeilijke recessie-tijden.

Voor de gemeente Den Haag is de boodschap: promotie van het schaken in de Haagse regio (HSB), het prachtige stadhuis in de publiciteit zetten en de betrekkingen met Rusland verbeteren (introductie van het Nederland-Rusland jaar 2013 waar verschillende activiteiten op het programma staan.) Voor de Russische ambassade geldt uiteraard deze laatste boodschap ook, maar vooral ook het schaken in het algemeen: Rusland is toch de bakermat van het schaken.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.