Doetinchem wint 4 punten duel van Almelo

Voor zover er al zorgen bestonden over degradatiegevaar heeft SV Doetinchem tegen een behoorlijk verzwakte concurrent Almelo deze zorgen overtuigend weggespeeld. Door een ruime overwinning staan we nu 3 matchpunten boven de streep en kunnen optimisten zelfs ‘naar boven kijken’. De volgende wedstrijd tegen de qua gemiddelde rating (2066) huizenhoge titelfavoriet Lonneker zal leren hoe serieus die blik genomen moet worden.

Hoe dan ook, de overwinning tegen Almelo kwam heel niet slecht uit en was volledig verdiend. Aan de sfeer, opperste gemoedelijkheid, was overigens niet het belang van de wedstrijd af te lezen. Hier en daar werd zelfs gezellig gekwebbeld over het bord heen. Tja, het blijft 3e klasse…

De score werd geopend door Kees, die voor hem heel ongebruikelijk reeds na 12 zetten een remiseaanbod deed. Gezien zijn stelling was dat niet onverstandig en Ben Poelstra accepteerde, waarschijnlijk uit diep respect voor zijn tegenstander.

Niet lang daarna moest Henk in remise berusten. Zijn aanval werd bekwaam opgevangen door Martin Bootsma en wat resteerde was het doorspelen niet waard.

Ondergetekende had het genoegen Doetinchem op voorsprong te zetten. Tegenstander Ulbe van Houten speelde wel heel erg passief en – wat vaker voorkomt – op het moment dat deze actief werd, konden de stukken het doosje in.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.