Nieuws over Snelschaakmarathon

De voorbereidingen voor het Open Nederlands kampioenschap snelschaken, dat op 2 maart 2013 voor de vijftiende keer in Dordrecht gehouden zal gaan worden, zijn in volle gang. Naast het hoofdtoernooi, zal de organisatie tevens een aantal nevenevenementen organiseren.

Als eerste zal op zaterdag 23 februari een zogenaamde aanschuifsimultaan op winkelcentrum Sterrenburg worden georganiseerd. De organisatie heeft prominente Dordtenaar én tevens kundig schaker Hans Berrevoets bereid gevonden om de simultaan te geven. Vanaf ongeveer 13:00 uur zal Hans het opnemen tegen een ieder die zijn krachten met hem wil meten. Zodra een partij is afgelopen kan een nieuwe uitdager de plek weer innemen en zal een nieuwe partij starten. Het evenement zal rond de klok van 16:00 eindigen.

Daarnaast zal op de donderdag voor het toernooi, 28 februari, de tweevoudig winnaar en Amerikaans grootmeester Yasser Seirawan een kloksimultaan houden in de centrale hal van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. De simultaan zal starten om 19:00 en er zijn nog plaatsen beschikbaar voor deelnemers.

Deze nevenevenementen zijn uiteraard de opmaat voor het hoofdtoernooi op 2 maart. Met 200 deelnemers is het open NK snelschaken een van de grootste en sterkste snelschaaktoernooien van Europa, waarmee het naast een toonaangevend schaak – sportevenement tevens een groot sportevenement voor de stad Dordrecht is.

Het toernooi kent naast nationale topspelers zoals Jan Timman en Loek van Wely ook grootmeesters uit bijvoorbeeld Brazilië, Rusland, de Verenigde Staten, Zweden en vele andere landen. Onder hen is de eerder genoemde Yasser Seirawan en hij zal proberen om een zuivere ‘hattrick’ te scoren, en zodoende een derde toernooioverwinning aan zijn palmares toe te voegen.

Bezoekers zijn de gehele dag welkom in het Da Vinci College, Leerparkpromenade 1 te Dordrecht. Daar kan men onder het genot van een hapje en een drankje vanaf de tribune live genieten van de partijen. Het eerste bord zal tevens op een groot scherm voor een ieder zichtbaar zijn. Het toernooi start om 10:00 en de prijsuitreiking zal rond de klok van 18:30 plaatsvinden.

Toegang voor alle evenementen is vanzelfsprekend gratis. Meer informatie over de evenementen is te vinden via de website van het toernooi: www.snelschaakmarathon.nl. Tevens is de organisatie te volgen via Twitter: twitter.com/blitzdordrecht. Voor specifieke vragen kan men de organisatie bereiken via

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.