Schaken op scholen in de EU (3)

Een ontmoeting op hoog niveau

Persbericht van de Europese Schaakunie, 11 februari 2013

De president van de Europese Schaakunie ontmoet de Europese Commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Meertaligheid, Jeugd en Sport, mevrouw Androulla Vassiliou

In Brussel op 8 februari 2013 heeft de president van de Europese Schaakunie, Silvio Danailov, een ontmoeting gehad met de Europese Commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Meertaligheid, Jeugd en Sport, mevrouw Androulla Vassiliou.

Tijdens die ontmoeting sprak mevrouw Vassiliou haar waardering uit over de grote voortgang van het project ‘Schaken op scholen’ van de Europese Schaakunie, en over de grote steun die de leden van het Europese Parlement hebben gegeven door de schriftelijke Verklaring 50/2011 te aanvaarden. Mevrouw Vassiliou gaf haar volle steun aan de inspanningen van de Europese Schaakunie. Zij sprak haar bereidheid uit nauw te willen samenwerken met de Europese Schaakunie in verschillende schaakprojecten over schaken op scholen, inclusief een groot schaakevenement voor kinderen uit Europa en China.

Na afloop van de bijeenkomst zei de president van de Europese Schaakunie, Silvio Danailov: ‘We hopen van ganser harte dat in 2014 ons project ‘Schaken in scholen’ kan beginnen in de 27 lidstaden van de Europese Unie.’

Dit is de eerste ontmoeting tussen de heer Danailov en mevrouw Vassiliou na de goedkeuring van het Europese Parlement van het programma van de Europese Schaakunie ‘Schaken op scholen’. Behalve de heer Danailov werd de bespreking ook bijgewoond door de beste vrouwelijke schaker Judit Polgar en de schaaklegende Garry Kasparov wiens stichting ‘Kasparov Chess Foundation Europe’ een partner is van het project ‘Schaken op scholen’ van de Europese Schaakunie,’ aldus het persbericht.

Zie voor de verklaring 50/2011:

schaaksite.nl/schaken-op-school-in-de-europese-unie

schaaksite.nl/schaken-op-school-in-de-europese-unie-2-update

schaaksite.nl/schaken-in-het-europees-parlement

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.