Een Schaakgedicht voor onze nieuwe Koning

Op 30 april is de inhuldiging van onze nieuwe Koning. En we dan krijgen ook een nieuwe Koningin. De Heraut van de Koning heeft onlangs kond gedaan van het motto voor de komende festiviteiten en dat motto luidt:

‘Mijn droom voor ons land:

inspiratie voor onze Koning’

De Heraut van de Koning:

‘De troonswisseling is een geweldig moment om onze verbondenheid te vieren. Het is een dag van overdracht tussen generaties en daarmee een schakel tussen verleden en toekomst. 30 april 2013 maakt ons bewust van een gedeeld verleden, maar het nieuwe Koningschap is ook een mooie aanleiding om vooruit te kijken. Om stil te staan bij de gezamenlijke toekomst van ons Koninkrijk der Nederlanden.’

Een Schaakgedicht voor onze nieuwe Koning

De koning en de koningin spelen van oudsher een belangrijke rol bij ons eeuwenoude koninklijke spel , naast de raadsheer, het kasteel, het paard en het voetvolk. Ons koninklijk spel is weer compleet want vanaf 1890 hebben we geen Koning meer gehad. Lees meer …

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.