Gelukkige overwinning Dubbelschaak in derby tegen HMC

Zoals gebruikelijk de laatste jaren stond de wedstrijd tussen Dubbelschaak ’97 en HMC 3 weer op het programma. Bij HMC heeft er echter een wisseling van de wacht plaatsgevonden.

Speelden we afgelopen jaren nog telkens tegen het talententeam van HMC, dit jaar mochten we tegen de ervaren rotten die vorig seizoen voornamelijk nog 1ste klasse speelden in HMC 2! Dat hebben die jeugdspelers toch mooi voor elkaar gekregen…

Het is overigens niet een complete switch van de teams geweest, want aan de staartborden is HMC toch wat verzwakt met 1800-spelers. Dat was ook de reden dat HMC insider Rob meende dat we de puntjes aan die staartborden zouden moeten gaan pakken. Wij hebben immers een heel breed team waarin de staart niet veel onderdoet voor de topborden.

Maar het liep echter anders! Uiteindelijk pakten we 3 uit 4 op de topborden en werd er slechts 1,5 puntje gesprokkeld in de staart.

Overigens mag de minieme winst van 4,5-3,5 een erg gelukkige genoemd worden. En dit komt eigenlijk alleen door die bizarre pot op bord 2 tussen Martien en Jeroen van de Bersselaar.

Voor de rest van het verslag klik hier.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.