Zeven veteranen rollen ASV 3 op…

…met een beetje hulp van de Arnhemmers

We waren met zeven veteranen. De achtste veteraan moest wegens ziekte verstek laten gaan. Invallers waren er niet (meer). Dus speelde op bord 2 NO. Die bakte er niet veel van en na precies 60 minuten stonden we met 1-0 achter. Sorry, Koen Maassen van de Brink, er was echt niemand te vinden!

De andere zeven veteranen waren dus al een uur voortvarend bezig. Remco speelde met zwart een koningsgambiet en het leek of hij de mogelijkheden van zijn tegenstander niet zag of niet wilde zien. Totdat hij abrupt moest opgeven, omdat hij mat ging. 15 zetten?! 0-2. Toen was onze prille vijftiger Harrie aan de beurt. Tegen Johan Wolbers stond hij na tien zetten in een Siciliaan met 4. g3 veel beter ontwikkeld. Johan overzag een dubbelaanval die een stuk kostte, en gaf na 15 zetten op. 2-1.

Henk begon beroerd, maar zijn tegenstander meldde na de wedstrijd dat hij met zwart het Konings Indisch eens wilde proberen. Na enkele zetten offerde hij een paard, wat in de praktijk eerder weggeven was en na iets meer dan 20 zetten kon hij opgeven. Het stond 2-2 na ongeveer twee uur spelen! Daarna speelden alleen de vier staartborden nog. Op alle borden stonden we op dat moment beter. Jan speelde op bord 7 met wit een Scandinavische partij met d3. Hij stond mooi en bood remise aan toen uw verslaggever meende dat wit erg goed stond met zijn loperpaar. Een plusremise dus en 2½-2½ als stand.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.