Een laatste ronde door de Meesterklasse…

Daar waar we vorige jaar het nodige geluk hadden met de reisafstanden zitten we dit jaar in de hoek waar de klappen vallen. Uit naar Bussum, Klimmen, Groningen en tot slot Haarlem(2x). Toch zo’n slordige 1500 kilometers om een paar potjes te mogen spelen. Volgend jaar zal het vast weer beter zijn. Helemaal zeker is het nog niet maar 4 matchpunten en 6 bordpunten overbruggen in de laatste twee wedstrijden, dat lijkt toch alleen in theorie mogelijk te zijn.

Maar goed, het weekend begon wederom uitstekend. Althans voor de 7 musketiers die reeds op vrijdag richting Groningen afreisden. Had er graag bij willen zijn, echter de schouwburgkaartjes die uit een stoffige la kwamen vallen zeiden iets anders, Musical "HEMA " ook leuk. Dan zaterdag maar met de auto richting Groningen samen met Kien (invaller voor de zieke Frans) en Herman. De rit van 2,5 uur vloog eigenlijk voorbij en de terugweg leek nog wel vlotter te gaan. Je zou het bijna gaan missen die lange uitwedstrijden.

Dat de vrijdagavond voor de 7 musketiers goed was verlopen bleek wel uit de vermoeide gezichten die ongeveer 15 minuten te laat de speelzaal binnen kwamen. Dat Anne en Cor een paar keer "sex on the beach" hadden gehad was snel duidelijk. Dit is tegenwoordig namelijk gewoonte als ze samen op pad zijn. Dat Mark H graag alles uit doet als hij thuiskomt en in goedkope hotels bij vreemde mannen in bed kruipt was nieuw. Maar met de jeugd van tegenwoordig kijk ik nergens meer van op. Dat Bianca ondertussen op de knieën was gegaan voor Jan-Willem bleek na het vorige eigenlijk maar heel gewoon. Ongetwijfeld zijn deze 3 draadjes slechts het puntje van de ijsberg, want what happens in Groningen stays in Groningen. Tevens zijn 6 musketiers nog een nachtje gebleven en die verhalen zijn nog onbekend. Alleen Mark H ging terug mee naar Tilburg, wat ik goed kan begrijpen, 1 vreemde man in het weekend is genoeg.

Afpilsen op zaterdagavond. (Foto bron onbekend)

Natuurlijk is er ook nog geschaakt. Het een en ander ging al mis toen onze 7 musketiers naar de Oliemuldersstraat op weg waren ipv Oliemuldersweg. Hierdoor moest de opstelling vanuit een lang achterhaald mailtje komen. Hierdoor kreeg Kien toch zwart en kon de last minute change Tijmen <=> Cor niet worden doorgevoerd. Ach ja….net of ze voorbereid hadden. Veel woorden zal ik er niet aan de wedstrijd vuil maken. De gastheren waren gewoon beter. Lichtpuntje was de overwinning van Mark H. en de remise van Mart beide houden zicht op de tweede meester norm. Als we dit aanvullen met goede remises van Anne (tegen GM Lobzhanidze) en Cor (tegen GM Werle, die het altijd moeilijk heeft tegen stukkenjagers ;-)) is de koek op. Natuurlijk als Herman,…en als Tijmen,…. en als Stefan dan waren we toch dichtbij? Het enige wat dichterbij is gekomen zijn de uitwedstrijden die dichter bij zijn.

P.S. Het verslag van Groningen is hier te vinden.

Analyse van de partij Grooten-Ernst (door de witspeler) via de viewer:

Alle partijen uit de wedstrijd Groningen-Stukkenjagers via de viewer:

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.