Spassky’s Go West

Een belangrijke wedstrijd in Bolsward op zaterdag 9 maart. De Spassky’s moesten winnen van de hekkensluiter om zich van de degratiezone te distantiëren. Op papier zou dit niet al teveel problemen moeten geven, maar Westergoo speelde deze middag een heel goede wedstrijd.

De enigszins Spartaans ogende speelzaal bleek een zeer prettige locatie. Heel erg rustig, ze brachten koffie voor 1 euro. Waar vind je nog zo’n service heden ten dage?

Na een krap uur spelen werden de eerste contouren al zichtbaar van hoe het zou gaan lopen. Janski liet zich in de opening verrassen door een gambiet dat tegenwoordig niet al te vaak meer wordt gespeeld. Janski nam de gambietpion aan en had toen zijn ontwikkeling moeten voltooien en dan rustig afwachten. Helaas besloot hij het gambiet met actief spel te bestrijden. Een desastreuze beslissing. Opeens liep hij vele tempi achter, zijn tegenstander offerde een stuk en – met de koning nog in het centrum – bleek dat beslissend. De Spassky’s op achterstand.

Lees verder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.