De Toren-HMC Calder 0,5-3,5

Het was aanzienlijk spannender dan deze uitslag doet vermoeden. Als vrij snel was duidelijk dat Mees van Osch en Rik Roelofs aan de staartborden grotelijks in de problemen waren. Kort na tienen was het dan ook 0-2 voor de gasten uit Den Bosch. Aan bord 2 had Ruud Janssen echter het Koningsindisch van Broekmeulen vakkundig ontmanteld. Wit moet op winst gestaan hebben. Willy Hendriks offerde een pion in een scherp middenspel en had voldoende compensatie. Zijn probleem was dat hij onder geen beding remise kon doen en daar maakte Bosch handig gebruik van. In de laatste paar minuten viel de beslissing toen Ruud Janssen zijn eigen toren liet insluiten op b5 en vanuit het niets in een verloren(!) eindspel terechtkwam. Aan bord 1 werd toen snel de vredespijp gerookt.

De poulefinales worden gespeeld door Groninger Combinatie en Wageningen (A), Utrecht en Paul Keres (B), Zukertort Amstelveen en Voorschoten (C) en Stukkenjagers en HMC Calder (D).

Janssen-Broekmeulen – ontspannen sfeer

Een opmerkelijke tafelschikking

Rik Roelofs in onoverkomelijke moeilijkheden

Kiebitzer Geert van der Stricht

Bij de stand 0-2 was het nog allerminst gedaan

Alle foto’s René Olthof

Toevoeging:

Ronde 5 (dient voor 21 april gespeeld te zijn)

Poule A: Groninger Combinatie – Wageningen VLG Advocaten

Poule B: Paul Keres – Utrecht

Poule C: Zukertort Amstelveen – Voorschoten

Poule D: De Stukkenjagers – HMC Calder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.