Philidor 1847 helpt Doetinchem uit de gevarenzone

Door klunzig verlies in de vorige ronde tegen Lonneker was SV Doetinchem gevaarlijk dicht bij de degradatiezone gekomen. Enige Friese hulp was dus welkom, maar je kunt het ook overdrijven. Ten eerste was men slechts met zes spelers komen opdagen. Nota bene de twee op papier sterkste spelers waren thuis gebleven. Dat zullen ze in Nijmegen – UVS2 moest hopen op een nederlaag van SV Doetinchem – ook niet echt waarderen!

Doetinchem begon derhalve met een prettige 2-0 voorsprong aan de wedstrijd, die na een uur of twee spelen nog vreselijk spannend leek te zullen gaan worden, omdat de vier Friese witspelers allen groot voordeel hadden, terwijl ik voor ons slechts kleine plusjes aan de borden van Henny en Sander kon noteren. Dat het uiteindelijk nog allemaal ruimschoots goed kwam (5½-2½ winst!) was te danken aan geknoei van de tegenstanders en – vooruit dan maar – grote volhardendheid van de onzen.

In chronologische volgorde het wedstrijdverloop.

Het voordeel van Sander bleek vooral optisch te zijn en Sander had na de ellende in de vorige ronde weinig aandrang om ijzer met handen te willen breken: remise dus.

Kees is bezig zijn openingsrepertoire te restylen. Aan het repertoire voor zwart zal de komende zomer hard gesleuteld worden. Verder maken we er geen woorden aan vuil. Daarvoor zijn de verdiensten van Kees voor het team te groot en het moet gezegd dat Jan Boersma het onberispelijk afspeelde.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.