Koningsmat

Voor de reeds gepubliceerde Schaakgedichten voor onze nieuwe Koning klik hier.

Voor de reeds gepubliceerde gedichten van de kinderen klik hier..

Van Chris Grauw, directeur a.i. van basisschool De Avonturijn uit Amsterdam ontvingen wij onderstaand Schaakgedicht voor onze nieuwe Koning.

De Avonturijn is een katholieke school, gevestigd aan de Rustenburgerstraat in het stadsdeel Zuid. De school is aangesloten bij de ASKO (Amsterdamse Stichting voor Katholiek Onderwijs). In de Pijp, de buurt waarin de school staat, wonen mensen met heel verschillende culturele achtergronden. Ook de verschillen in opleidingsachtergrond en sociale omstandigheden zijn groot. De schoolbevolking vormt een goede afspiegeling van de wijk. Het aantal leerlingen was de afgelopen jaren rond de 200.

Koningsmat

De mate, waarin de koning schaakte,

werd afgemeten opdat

de prinses als kikker kwaakte

en de koning mat

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.