Bloedeloze laatste ronde

Op zich is het idee van een gezamenlijke laatste ronde wel aardig. Vaak wordt er nog gestreden om het kampioenschap of tegen degradatie en het live kunnen volgen van de verrichtingen van de concurrent brengt dan net een leuk beetje extra spanning met zich mee.

Nu waren de degradatieplaatsen al vergeven (aan Sneek 2 en UVS 2) en het kampioenschap op een haar na. Lonneker behoefde slechts van het zwakke Sneek 2 te winnen om kampioen te worden en zo gebeurde dan ook: Sneek werd met 7½-½ opgerold.

Degenen die hadden gehoopt op een nieuwe rel tussen de heren H en H kwamen (gelukkig) bedrogen uit. De ene H was met hoofdpijn thuisgebleven en de andere H speelde gewoon en bleek desgevraagd best bereid om een boetekleedje aan te trekken. Het zou te hopen zijn dat het hierbij – en wederzijdse excuusbriefjes voor mijn part – blijft, maar te vrezen valt dat de kwestie tot aan de Hoge Raad zal worden uitgevochten. Het is maar waar je plezier in hebt.

Dan naar de wedstrijd van SV Doetinchem tegen UVS 2. Zoals vermeld stond er niets meer op het spel dan eer en elo. Dat we met een kleine nederlaag de boot ingingen werd voor kennisgeving aangenomen. Zuur voor de jongens uit Nijmegen is dat 7 matchpunten niet genoeg bleek voor klassebehoud.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.