Grootmeesters vinden hun weg weer naar Open Nederlands kampioenschap

DIEREN – Zeven grootmeesters hebben zich al gemeld voor het Open Nederlands schaakkampioenschap, dat van 22 juli tot en met 1 augustus wordt gespeeld in Sporthal Theothorne in Dieren. De Nederlander Erwin l’Ami, de winnaar van 2009, is favoriet.

De regionale held Roeland Pruijssers hoopt zijn uitstekende vorm van de laatste tijd vast te houden.

Behalve deze twee Nederlanders hebben zich de Indische grootmeesters Deep Sengupta en Sethuraman Sethuraman ingeschreven, alsmede de Israëliër Alon Greenfeld, de uit Oekraïne afkomstige Spanjaard Viktor Moskalenko en uit Rusland Viacheslav Zakhartsov en zijn talentvolle zoon Vladimir.

Toernooidirecteur Ap Lammers heeft een aantal nieuwe sponsors aangetrokken om deze 45e editie in de gemeente Rheden extra luister bij te zetten. Erwin l’Ami heeft op 11 april al een simultaan gegeven op SG Het Rhedens en zal nog een simultaan geven op zondag 28 juli, in de open lucht voor Zalencentrum Theothorne. Op diezelfde dag is er bij Theothorne eveneens een spelencircuit voor kinderen, georganiseerd door het bedrijf Feestmaatjes. Verder komt er een feestelijke opening op maandagavond 22 juli, een lezing van Viktor Moskalenko over zijn populaire openingsboeken op zaterdagavond 27 juli, en wordt het Open Kampioenschap Raindrop Chess georganiseerd op de traditionele schaakcamping op sportcomplex Het Nieuwland in Dieren. Het jaarlijkse voetbaltoernooi bij VV Dieren wordt op dinsdagavond 30 juli georganiseerd. Op donderdagavond 25 juli is er weer een doorgeefschaaktoernooi, en op vrijdag 26 juli een open snelschaaktoernooi, waarin ook om de titel van OSBO- snelschaakkampioen wordt gestreden.

In alle groepen beginnen de partijen om 13.00 uur. Alleen de laatste ronde, op donderdag 1 augustus, begint reeds om 11.00 uur. De belangrijkste partijen van het Open Kampioenschap zullen live te volgen zijn op de toernooiwebsite en daarop worden tevens dagelijks verslagen geplaatst.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.