31 mei – 2 juni: 40e Open Kampioenschap van Utrecht

Over een maand is het er weer: het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU). Dit weekendtoernooi wordt dan voor de 40e (!) keer door SV Paul Keres georganiseerd. We nodigen alle lezers van de Schaaksite van harte uit om deze jubileumeditie mee te maken.

Een noviteit is de speellocatie: we spelen dit keer bij korfbalclub OVVO/De Kroon, op de grens van Utrecht en Maarssen. Deze kersverse promovendus naar de Korfbal League heeft aangekondigd grote plannen te hebben als het om de catering gaat. De speellocatie is goed bereikbaar met auto (gratis parkeren!), OV en fiets. Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden in de nabije omgeving.

Voorzitters Alex Colijn (L, OVVO) en Jan Jaap Janse (R, Paul Keres) tekenen het contract

Het OKU staat open voor alle niveaus: er is een groep voor 1600 en lager, een groep voor 1500 tot 1900, en een groep voor 1800 en hoger. In die laatste groep zijn inmiddels diverse grootmeesters ingeschreven, waaronder meesterklassetopscorer Roeland Pruijssers, recordkampioene Zhaoqin Peng en levende legende Ulf Andersson. Maar in alle groepen vallen diverse prijzen te winnen, die mogelijk worden gemaakt door een aantal sponsors en clubleden (de ‘Club van Honderd’). Wie dat prijzengeld meteen weer uit wil geven kan terecht bij de stalletjes van De Beste Zet, Schaakboek.nl en de schaaktafels van Hans Buikema.

Last but not least wil de traditie dat het altijd goed weer is bij het OKU, wat met de groene omgeving en de ruime speelzaal zeker geen straf is. Hopelijk dus tot ziens in het eerste weekend van juni! Inschrijven kan via (Ronald Gouma).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.