Over twee weken: BSG Pinkstertoernooi

BSG Bussum organiseert van 17 tot en met 20 mei 2013 het traditionele Pinkstertoernooi met een nieuwe formule. Waar de afgelopen jaren het toernooi vaak werd beslist met een snelle remise in de laatste ronde, zal er dit jaar hard voor moeten worden gestreden. De toernooiwinnaar wordt bepaald door knock-out-matches, waarvoor de top-8 na zes ronden zich kwalificeert.

De overige spelers uit de A-groep, en alle spelers uit de B-groep spelen een reguliere zevende ronde. Bovendien wordt het SGS-kampioenschap voor het eerst gespeeld binnen het Pinkstertoernooi.

Spannende finale

In de A-groep wordt in een nieuwe opzet gespeeld om het toernooi spannender te maken. Na de zesde ronde wordt de top-8 uit de competitie gehaald voor de knock-out fase. De winnaar van de knock-out matches mag zich BSG Pinksterkampioen noemen. De matches bestaan uit twee snelschaakpartijen (5 minuten pppp; 3 seconden toevoeging per zet). Is de stand 1-1, dan volgt de beslissing uit een armageddonpartij.

Prijzengeld A-groep

Na de 6e ronde verdeelt de top-8 een deel van het prijzengeld (in totaal €1310 – waarvan €500 voor de winnaar).

In de knock-out fase wordt een ander deel van het prijzengeld verdeeld (totaal €1000, met €500 voor de winnaar).

Er ligt een bonus van €150 klaar voor die speler die zowel het Zwitserse toernooi als de knock-out weet te winnen.

Spelers buiten de top-8 maken in de 7e ronde ook nog steeds kans op een prijs.

Bovendien is er extra prijzengeld voor de eerste drie spelers van de SGS (€300,€ 200 en €100) en zijn er extra prijzen voor senioren, jeugd en in een aantal ratinggroepen. New in Chess stelt een jaarabonnement beschikbaar voor de beste partij van het toernooi.

SGS Kampioenschap

Voor het eerst wordt het kampioenschap van de Stichts Gooise Schaakbond gespeeld binnen het Pinkstertoernooi. Na zes ronden verdient de hoogst geëindigde SGS´er de titel van SGS Kampioen 2013 en de daarbij behorende geldprijs.

Inschrijven en meer informatie:

bsg-bussum.nl/pinkstertoernooi

Contactpersoon:

Lennart Ootes –

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.