25 mei: MuConsult Open Apeldoorns Rapidkampioenschap

Drie grootmeesters (Sipke Ernst, Maarten Solleveld en Roeland Pruijssers) en drie andere titelhouders (Stefan Kuipers, Merijn van Delft en Sjef Rijnaarts) spelen zaterdag 25 mei mee in de A-groep van het MuConsult Open Apeldoorns Rapidkampioenschap. Vanzelfsprekend is het toernooi er niet alleen voor titelhouders, maar ook voor ‘gewone’ clubspelers, huisschakers en jeugdspelers. In de open groep B krijgen de laatsten de kans het op te nemen tegen diverse Apeldoornse jeugdtalenten.

Het toernooi, dit jaar wederom in multifunctioneel centrum dok Zuid, telt negen ronden van twintig minuten bedenktijd per persoon per partij. Het duurt van 10.15 tot 18.00 uur. De eerste prijs is 250 euro.

Aanmelden – onder vermelding van rating – kan bij Ed van der Meulen, .

Prijzen groep A: 250, 150, 100, 50, 25 euro

Prijzen groep B: 75, 50, 35, 25, 15 euro

Inschrijfgeld: 10 euro, jeugd t/m 20 jaar 5 euro, GM/IM vrij

Speeltempo: 9 ronden, 20 minuten p.p.p.p.

KNSB/FIDE-ratingverwerking: nee

Let op:

- groep A is omgezet naar een tienkamp;

- voor groep B geldt geen ratinggrens meer.

Nadere informatie inclusief een voorlopige deelnemerslijst op de toernooisite

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.