Niels Mijnster Sliedrechtse topper in Frankrijk

Het Pinksterweekend werd door een groot deel van de Sliedrechtse schakers benut om deel te nemen aan het Open Kampioenschap van Fourmies (Frankrijk). In 3 dagen werden 7 partijen van 4 uur afgewerkt door 212 schakers uit Frankrijk, België, Duitsland, Canada, Oekraïne, Italië, Bulgarije, Roemenië, Servië en Nederland. Onder de deelnemers waren enkele grootmeester en vele Internationale meesters.

Met 18 Sliedrechtse deelnemers werd een nieuw record gevestigd. En daar bleef het niet bij, want ondanks dat er tussen de partijen gezellig gefeest werd, deed de Sliedrechtse delegatie weer van zich deed spreken. Dat leverde uiteindelijk een recordbedrag aan prijzengeld op. Bijna € 500,- konden de Sliedrechtse prijswinnaars in ontvangst nemen.

Niels Mijnster werd dit keer de held van de Sliedrechtse delegatie. Hij wist 2 keer van een 2100-speler te winnen en deed dat met zo’n overtuiging dat nog wat beloofd voor de volgende editie. Met 5 uit 7 werd Niels de topscorer van Sliedrecht en wist hij de eerste prijs in zijn elo-categorie (1900-2000) te behalen. In de eindstand prijkt zijn naam op een fraaie 21ste plaats.

Jerry van Rekom werd de derde Sliedrechter op de 46e plaats met 4,5 punten. Ook hij won van de op papier mindere spelers en wist in de laatste ronde te remiseren tegen een 2150-speler. Hij eindigde als gedeeld tweede in zijn elo-categorie. Ook zakgeld dus.

Robert van Rekom startte met 2 nullen, maar wist daarna 4,5 uit 5 te scoren en eindigde zo als 48ste. Hij werd eerste in zijn elogroep en ook dat leverde een dikke geldprijs op.

Kees Wessels leek even de remisekoning van Fourmies te worden, maar in de laatste ronde sloeg hij hard toe om ook op 4,5 punten te eindigen op een 49ste plaats. Hij werd ook gedeeld tweede in zijn elogroep, maar ook tweede in de veteranenklasse. Bingo dus voor de portemonnee van de Elo-professor.

Peter Vis werd wel de grootste verrassing van de Sliedrechtse delegatie. Met 4 punten (onder ander door een zege op Joost Stoker) wist hij eerste te worden in zijn elogroep en kon hij dus thuis ook de envelop met geld inleveren. Zijn 81e plaats is een prima resultaat.

Leo Koppelaar speelde het toernooi van zijn leven. De nestor van de Sliedrechtse delegatie behaalde 2,5 punten (plaats 164), waardoor hij gedeeld eerste werd in zijn elogroep. Een prachtige prestatie van Koppelaar, die zijn goede vorm toonde na wel erg weinig nachtrust.

Al met al dus 7 Sliedrechtse prijswinnaars na een zwaar, spannend en sportief toernooi.

Zie meer info en foto’s op de site van Sliedrecht

(foto’s Mark van Hulst)

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.