MuConsult-rapidtoernooi inclusief tienkamp

Op zaterdag 25 mei vindt het MuConsult Open Apeldoorns Rapidkampioenschap plaats. De opbouw van de voorlopige deelnemerslijst bracht de organisatie op het idee om van de A-groep een spannende tienkamp te maken. Aan deze tienkamp doen de volgende spelers mee:

1. GM Sipke Ernst (2554)

2. GM Roeland Pruijssers (2552)

3. GM Maarten Solleveld (2529)

4. IM Twan Burg (2479)

5. IM Stefan Kuipers (2425)

6. IM Merijn van Delft (2394)

7. FM Hugo ten Hertog (2388)

8. FM Sjef Rijnaarts (2353)

9. Armen Hachijan (2217)

10.Thomas Beerdsen (2195)

Sipke Ernst heeft jarenlang voor Apeldoorn gespeeld en heeft daar vanwege zijn ondernemende speelstijl nog altijd vele fans. Ook Twan Burg en Hugo ten Hertog staan bekend om hun avontuurlijke spel. De overige zeven spelers komen uit voor Accres Apeldoorn, dat afgelopen seizoen tweede werd in de Meesterklasse. Een interessante interne krachtmeting waarbij de aanstormende Apeldoornse talenten Armen Hachijan en Thomas Beerdsen zeker een woordje mee zullen willen spreken. Extra bijzonderheid: alle partijen van de tienkamp zullen rechtstreeks te volgen zijn via de website van Schaakstad Apeldoorn (schaakstad-apeldoorn.nl).

Met de omzetting van de A-groep naar een gesloten tienkamp is de ratinggrens voor groep B komen te vervallen. Aanmelden – onder vermelding van rating – voor deze open groep is nog mogelijk via Ed van der Meulen, .

Meer informatie en een voorlopige deelnemerslijst op de toernooisite

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.