Talentvolle jeugd in Leiden Chess Tournament

In de zevende editie van het Leiden Chess Tournament die van 11-21 juli 2013 opnieuw in het Leidse denksportcentrum zal worden gehouden, zullen maar liefst vier oud-winnaars acte de présence geven. De winnaar van vorig jaar, de jonge grootmeester David Howell uit Engeland, komt zijn titel verdedigen. Daarnaast zijn er de voormalige toernooiwinnaars Predrag Nikolic (Bosnië & Herzegovina), meester Eelke Wiersma (LSG) en namens schaakstad Leiden komt grootmeester Erik van den Doel de Leidse kleuren verdedigen. Het dan volledig heringerichte en opgeknapte Diamantplein is dan tien dagen het bezit van vele internationale schakers. Het Leidse topschaakevenement kan dit keer opnieuw op de steun rekenen van onder meer het bedrijf Adhoc & Solide Administratie en Advies uit Leiden, Topsport Leiden en de Stichting Denksport Leiden.

In het deelnemersveld van 150 spelers – uit tot dusver 12 verschillende landen – zijn er dit jaar onder meer voormalige Europese- en wereldkampioenen bij de jeugd onder 12, 14 en 16 jaar te bewonderen. Nu een paar jaar ouder zijn deze jonge spelers inmiddels getooid met een sterke grootmeestertitel en gelden zij als serieuze kanshebbers voor de eindzege.

Uit India komen de voormalige WK onder 12 jaar Deep Sengupta en de wereldkampioen onder 16 jaar jaar Sethuraman S.P. Uit Hongarije komt voormalig Europees jeugdkampioen onder 14 jaar Peter Prohaszka. Ook één van Nederlands grootste jeugdtalenten, de 14 jarige Jorden van Foreest uit Groningen komt in Leiden spelen. Hij is nationaal kampioen tot 14 jaar, maar eindigde de afgelopen twee jaar in de hoogste leeftijdsgroep tot 20 jaar beide keren als tweede. Eind mei werd het maximum aantal deelnemers bereikt in dit populaire internationale zomerschaaktoernooi en zal de organisatie een reservelijst moeten gaan aanleggen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.