Presentatie boek '2×24 Schaakstukken'

Op donderdagavond 30 mei was de presentatie van het boek ‘2×24 Schaakstukken’ van Mladen Čiček in het dorpshuis De Zwarte Hoed in Kudelstaart. Het boek, met 24 foto’s en 24 verhalen waarin het schaakspel de verbindende factor is, is zeer enthousiast ontvangen.

Niemand minder dan internationale schaakmeester Hans Böhm heeft in dit boek het voorwoord geschreven en was tijdens de presentatie aanwezig. Hij kreeg van de auteur, Mladen Čiček, het eerste exemplaar overhandigd.

Aansluitend werd door de internationale schaakmeester een lezing gehouden over de geschiedenis van het schaakspel. Het publiek kreeg eveneens een aantal schaakstellingen om interactief op te lossen. Deze kwamen uit Hans’ zijn meest recente boeken ‘De pion’, ‘De toren’ en ‘Het paard’.

Het optreden van Hans Böhm was zeer inspirerend en werd door het publiek erg enthousiast ontvangen.

Voor meer informatie stuur een mailtje naar .

Zie foto's op de website: Klik hier...

Voorwoord van Hans Böhm

Dit fotoboek is bij uitstek geschikt voor alle partners van schakers, die zich hoofdschuddend afvragen ‘Wat doet hij/zij toch iedere week? Waar gaat het over?’

Schaken heeft iets mystieks voor buitenstaanders: urenlang turen naar houtjes, hoe zinloos wil je het leven maken? Wij weten beter, het onbegrip van buiten deert ons niet en we willen het ook niet meer uitleggen.

Dit boek brengt ons schakers op een volwaardige manier in beeld.

Maar de ware kracht van dit boek is dat de schaaksport boven zichzelf uitstijgt. De waarde van onze edele denksport is op een gevoelige manier vastgelegd en vereeuwigd. De mensen die we gaan zien zijn stuk voor stuk boeiend om naar te kijken.

Ze stralen passie uit en plezier.

Dat moet ook te maken hebben met de fotograaf die de ruimte biedt voor de eigen lichaamstaal, de sfeer schept waarin het masker valt en het vertrouwen geeft dat het wel goed komt.

Het is een eer om door jou gefotografeerd te worden, Mladen.

Hans Böhm

internationaal schaakmeester


Enige foto's:

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.