Bosboom wint Huub van Dongen Memorial

Op zaterdag 22 juni organiseerde schaakvereniging Dubbelschaak ’97 voor de 2de maal het Huub van Dongen Memorial rapidtoernooi. Evenals vorig jaar was het toernooi een groot succes en ook nu wist een IM de titel te grijpen. Deze keer was Manuel Bosboom na 7 ronden de ongedeelde kampioen nadat hij in de laatste ronde van de nummer 2 geplaatst Ton van der Heijden won.

Maar naast het schaken viel er voor de deelnemers en toeschouwers veel meer te beleven. De opzet om quizvragen tussen de rondes door te stellen zorgden voor veel hilariteit in de zaal, maar ook voor hersengekraak. Ook was de quiz een mooie manier om herinneringen aan Huub op te halen.

Er deden dit jaar iets meer mensen mee aan het toernooi (54) en ook was de barbecue waar ongeveer 25 mensen aan meededen, weer erg gewild.

Volledig verslag, foto’s, eindstand en alle quizvragen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.