17e HZ toernooi te Vlissingen

Het HZ Schaaktoernooi beleeft dit jaar haar 17e editie. Van 3 t/m 10 augustus zullen 250 schakers in Vlissingen strijden om de prijzen. Met maar liefst elf grootmeesters op de – voorlopige – deelnemerslijst lijkt het toernooi een van de sterkst bezette uit haar geschiedenis te worden.

Grote favoriet is de nummer twee van India, Pentala Harikrishna met een rating van 2680. Begin dit jaar debuteerde hij in de hoofdgroep in Wijk aan Zee met een score van 50%. Flinke tegenstand kan hij verwachten van de Nederlandse grootmeesters Erwin l’Ami, Sipke Ernst en titelverdediger Dimitri Reinderman. Ook oud-winnaars Michal Krasenkow uit Polen en Konstantin Landa uit Rusland behoren tot de kanshebbers.

Vrouwelijke toppers

Bijzonder verheugd is de organisatie over de deelname van drie vrouwelijke topschakers. De Chinese Zhao Xue maakt al jaren deel uit van het Chinese team dat doorgaans zeer succesvol is op de olympiade en het wereldkampioenschap. Harika Dronavalli uit India was vorig jaar al op bezoek in Vlissingen en kwam toen dicht bij de eindzege. Enkele maanden later behaalde ze een bronzen medaille bij het wereldkampioenschap. Op vrijdagavond 2 augustus zal Harika in het Vlissingse stadhuis een simultaan geven. Alina l’Ami bewees afgelopen weekend in Haarlem haar klasse.

In Zeeland zijn de ogen tevens gericht op de regionale IM’s Quinten Ducarmon en Koen Leenhouts. Op dit moment hebben zich ruim 200 schakers aangemeld. De verwachting is dan ook dat het toernooi spoedig het maximale aantal van 250 deelnemers bereikt. Dus wil je nog meedoen wees er dan snel bij.

Voor aanmelden en meer informatie: www.hztoernooi.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.