Liam Vrolijk blijft verrassen in Pathena toernooi

ROTTERDAM – Na de 4e dag Pathena met ronde 7 en 8 blijft Liam Vrolijk de verrassende koploper van de hoofdgroep. De benjamin van het stel (net 11 geworden) wist op deze dag Kevin Nguyen en Arne Pols te verslaan en zo een half punt voorsprong te behouden op Wang Yang, die ook 2 keer wist te winnen. Beide spelers lijken zo al zeker van een plek in de finalepoule. Met nog 3 ronden in deze voorronde te gaan, lijken de eerste 9 spelers nog kans te maken op een plaats bij de eerste 6. Deze 6 gaan later in het jaar strijden om de Pathenatitel 2013. Het waren weer mooie ronden, waarbij opnieuw op het scherpst van de snede werd gevochten voor de punten. Vele mooie partijen die ook weer live waren te volgen en daarna konden worden geanalyseerd samen met enkele analisten. Mooi om te zien hoe goed hier elke keer gebruik van wordt gemaakt. Zo spelen ze niet alleen spannende partijen, maar leren ze gelijk van hun wedstrijde

In de middaggroep staat geen maat op Sebastiaan Janse. Hij heeft een flinke voorsprong opgebouwd en blijft winnen. Mede concurrent Lorena Kalkman verweerde zich lang en knap maar kwam toch net wat tekort. Ook Lucas Nguyen is inmiddels in de top 3 gekomen. Hij kan zelfs nog stijgen als hij zijn inhaalpartij weet te winnen.

In september gaan we verder met dag 5 en ronde 9 en 10. Dan zullen de eerste deelnemers van de finalepoules bekend worden. Voor alle partijen, uitslagen en standen: www.pathena.nl Daar staan ook verslagen en foto’s

Het Pathena JeugdSchaak Invitatietoernooi is een initiatief van Stichting Pathena . Inmiddels is het toernooi haar tweede jaar ingegaan. Stichting Pathena heeft als doel om talentvolle jeugdschakers zich goed te laten ontwikkelen. Dit doet zij o.a. door een gesloten invitatietoernooi te organiseren, waarbij per groep 12 talenten aan mee doen. Daarnaast investeert Stichting Pathena in training, coaching en ontwikkeling en wil met talentvolle spelers door middel van (inter)nationale wedstrijden verder laten groeien. De jeugdspelers ontwikkelen zich zo stevig door. Alle informatie is te vinden op pathena.nl.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.