RSB Persoonlijk Kampioenschap 2013

De Proloog…

Nadat het persoonlijk kampioenschap van de RSB in 2010, voor de 16e en laatste maal onder de bezielende leiding van Simon van der Beek, vrouw Wies en zoon Ruud, plaatsvond in het vertrouwde PK “thuishonk” de RET remise aan de Kleiweg, moest in 2011 gezocht worden naar een nieuw onderkomen. Krimpen aan den IJssel stelde zich kandidaat. Een beetje uit de richting misschien, maar mede dankzij het aanbod van één van Neerlands meest kwalitatieve culinaire hoogstandjes, namelijk de zogenaamde “(s)Tuyterbal”, besloot de RSB leiding (lees Ronald Damhuis) Krimpen het voordeel van de twijfel te geven. We haalden de landelijke media met het beruchte “wiebel toren incident”. In 2012 organiseerde Krimpen het PK nogmaals, nu werd de digitale klok ingevoerd, hetgeen als ’n verademing werd beleefd. Alle lof dus voor de Krimpense organisatie en niet te vergeten de keuken of frituurpan zo u wilt…

Dit jaar heeft de RSB leiding besloten het spektakel weer terug naar Rotterdam te halen. Toch maar weer wat centraler dus. De gastgeefster dit jaar is “de oude dame van zuid”…domicilie houdend in “de Passage”, beter bekend als de “groene hel”. Charlois Europoort dus…de club is tweemaal kampioen van Nederland geweest, toen nog uitkomend onder de naam Charlois, werd in de seizoenen 1968/1969 en 1972/1973 de landstitel gepakt. Huidig voorzitter is Cor de Wit (o.a. winnaar van de “wiebel toren trofee” in 2010). Overigens zal Cor dit seizoen aftreden, want zoals hij zelf zegt “moet rouleren zo’n functie”…bovendien zal Cor zijn handen vol hebben aan een nieuwe taak, en die zal voor het overgrote deel bestaan uit het verschonen van luiers, want over ongeveer twee maanden zal Cor vader worden!

Verder is Cor verrassend openhartig, wel met een slag om de arm wat betreft ’n kijkje in de Charloise keuken…ik citeer Cor: “Wij waren/zijn in gesprek over samenwerking met SO Rotterdam, een “ruil” is ons eerste team spelend in de meesterklasse en hun eerste team spelend in de eerste klasse, dit onder een naam als samenwerkingsverband bijv. Noord Zuid combinatie of Maasstad of zoiets. Dat gaan we dit seizoen zeer waarschijnlijk niet doen (hoewel er groen licht is van de KNSB)”…

We gaan op eigen kracht promoveren. Verder hebben we SO Rotterdam wel uitgenodigd om de thuiswedstrijden bij ons te komen spelen. Zouden we wel combineren dan zouden we om de landstitel kunnen gaan spelen. (Overigens zijn we al weer een paar jaar jeugdkampioen van Nederland en snelschaakkampioen voor teams werden we dit jaar ook). (Vóór alle meesterklasse teams).

De plaats om te zijn is dus volgend seizoen de groene hel.

Ons eerste team heeft trouwens als kopman Loek van Wely! Hij zal een aantal wedstrijden ons eerste bord verdedigen.

Tot zover voorzitter Cor de Wit, die overigens zelf ook een soort van gooi gaat doen dit jaar naar de RSB PK titel!

Ambities genoeg dus weer bij “de oude dame van zuid”…nu weer even terug naar het RSB PK 2013. Het evenement begint op woensdag 14 augustus en eindigt op zaterdag 24 augustus. Traditioneel is er ruimte voor zo’n 80 schakers, die in de A en B groep zullen worden ingedeeld. In de B groep loopt het aardig storm, en daar kunnen nog zo’n 8 mensen bij. In de A groep is er nog plaats voor 26 schakers. Wacht u niet te lang, het kan immers plots stormlopen. Tot nu toe valt op, dat twee oud kampioenen die tevens de titel Fide Meester op zak hebben, mee gaan dingen naar de hoofdprijs. Dit zijn de heren FM Oscar van Veen (2301) en FM Harold van Dijk (2321). Noemenswaardig is nog dat oud RSB PK organisator Simon van der Beek (B) zich in het strijdgewoel gaat begeven, en dat geldt ook voor de wedstrijdleider van de twee voorgaande jaren Remko Moerkerken (A) en arbiter Theo Heukels (B). Dit brengt ons meteen bij de arbiter/wedstrijdleider van dit jaar en dat is de RSB competitieleider Arrian Rutten, voorts verzorgt onze RSB webmaster Ab Scheel (B) de fotografie en lay-out van de RSB verslagen. Ondergetekende neemt de rondeverslagen voor zijn rekening…

Dames en heren wacht a.u.b. niet te lang en schrijf u nu in nu het nog kan!

Vriendelijke groet,

Aad Juijn

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.