Open Nederlands Kampioenschap Schaken voor de jeugd

Nog twee weken tot aan het Open Nederlands Kampioenschap Schaken voor de jeugd en al meer dan 200 inschrijvingen!

Maandag 5 augustus start het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap (ONJK). Het ONJK wordt al weer voor de derde keer gehouden in Sportcomplex ’t Wooldrik te Borne. Tot en met zaterdag 10 augustus strijden jongens en meisjes in zes verschillende leeftijdscategorieën om de titel. De Twentse Zyon Kollen doet ook dit jaar weer mee en zal zijn titel dus proberen te verdedigen. Op dit moment zijn er al bijna net zo veel aanmeldingen als vorig jaar en de verwachting is dat er dit jaar zelfs meer deelnemers zullen zijn. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden op www.onjk.nl.

Het toernooi wordt voor de 39ste keer in Nederland georganiseerd en zal voor de 22ste keer in Twente worden gehouden. Na Hengelo en de Universiteit Twente is nu Borne de gastheer van het toernooi. Op dit moment zijn er al ruim 230 aanmeldingen. Dit is al meer dan het aantal deelnemers van vorig jaar. Vooral in de jongere groepen zijn er meer aanmeldingen. De oudere groepen (van 15 tot en met 20 jaar) blijven juist wat achter ten opzichte van vorig jaar.

Overige activiteiten

Stichting Caïssa organiseert rondom het toernooi tal van andere activiteiten. Zo wordt er op donderdagmiddag een voetbaltoernooi door de Bornse Voetbalvereniging BVV georganiseerd. Daarnaast kan de jeugd ook zwemmen in het zwembad van ’t Wooldrik.

Ondersteuning

DGT uit Enschede stelt een aantal digitale borden beschikbaar, waardoor toppartijen te volgen zijn in een analyseruimte. Deze ruimte is ook voor publiek toegankelijk. Vervolgens zullen deze en zo veel mogelijk andere partijen op internet worden geplaatst. Daarnaast wordt het toernooi gesteund door de gemeente Borne en het adviserende platform de BLOS (Bestuurscommissie Lichamelijke Opvoeding en Sport). Het toernooi wordt gehouden onder auspiciën van de KNSB en ook zij hebben hun goedkeuring gegeven.

Contactgegevens:

Stichting Caïssa

Postbus 255

7550 AG Hengelo

Nederland

E-mail:

Website: www.onjk.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.