ONK Schaken verdient waardering

DIEREN – “Topsport in een goede combinatie met recreatiesport heeft een grote waarde. Het ONK Schaken staat daarvoor en verdient het daarom gewaardeerd te worden”. Bemoedigende woorden voor de organisatie van het schaaktoernooi, dat van 22 juli tot en met 1 augustus wordt gehouden in Dieren.

De openingsavond van het Open Nederlands Kampioenschap schaken in Dieren wordt ingezet door toernooidirecteur Ap Lammers. “Onderzoek heeft uitgewezen dat het toernooi, ondanks teruglopende deelnemersaantallen en financiën, een goede naam heeft. Na evaluatie van het toernooi in 2012 is besloten de opzet ongewijzigd te laten en het toernooi in 2013 met extra activiteiten te ondersteunen”.

Schaakdorp

Het dorp Dieren moet hierin een rol gaan spelen als schaakdorp. “Onder het motto ‘Dieren denkt vooruit’ doen we dit jaar meer, met minder geld. Schaakdorp Dieren moet hiermee op de kaart worden gezet, waardoor het ONK schaken voor de toekomst wordt veiliggesteld”, aldus de toernooidirecteur, ”met enkele sponsors zijn al goede afspraken voor de toekomst gemaakt”.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.