Lisa Schut in actie tijdens Europees kampioenschap

Lisa Schut in actie. Na een lange partij (137 zetten) moest ze in remise berusten.

Zie 12e partij.

Fotobelgrade2013.org

1 Reactie

  1. Avatar
    Crispiano 01 augustus 2013

    En vandaag heeft Lisa weer gewonnen, ze staat nu met 6½ uit 9 heel knap in de subtop. Als je met zo’n rustige opening geruisloos van een 2400+ weet te winnen…

    Winawer met 4.Ld3. c2-c4 was een mooie zet. De pion kon niet geslagen worden en daardoor verdwenen de positionele nadelen en bleef de ontwikkelingsvoorsprong over. Le4 van de tegenstandster gaf te weinig compensatie voor de pion, en Lisa pakte het daarna met harde hand aan.

    Volgende tegenstandster is de Russische Valentina Gunina, GM met 2500+, tot voor twee ronden medekoploopster. En dat ook nog met zwart. d4 en Pf3, een klassieke Grünfeld met c4 en Pc3 zal het wel niet worden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.