Open NK Jeugd is begonnen

BORNE, 5 augustus 2013

Met een prima worp gooide burgemeester R.G. Welten de witte koning om. Hiermee kreeg Adriaan de Jongh als hoogst geplaatste speler in de hoogste groep de eerste ronde wit. Vervolgens begonnen de ruim 250 jongens en meisjes van 6 tot 20 jaar aan het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap (ONJK). Ook dit jaar wordt het toernooi gehouden in Sportcomplex ’t Wooldrik te Borne. De speelzalen zijn vrij te bezoeken voor iedereen, al is het gewenst dat de telefoon uit staat.

Dit jaar is er voor het eerst sinds jaren weer een stijging in het aantal deelnemers. Vorig jaar waren het er nog 230, nu zijn het er 253. Afhankelijk van de leeftijdsgroep spelen zij deze week 9 of 13 rondes. De laatste ronde is zaterdag 10 augustus, met aansluitend de huldiging van de kampioenen per leeftijdscategorie.

Van de 250 deelnemers komen er ongeveer 40 uit de regio, maar ook ruim 30 uit het buitenland. Hierdoor krijgt het toernooi een sterk internationaal karakter. De jongeren en hun familie of andere begeleiders hebben op diverse plaatsen in de regio onderdak gevonden. Sommige families maken er echt een vakantie van, maar er zijn soms ook heuse schaakkampen ingericht.

Naast schaken is er ook een speciaal arrangement gemaakt met het zwembad ’t Wooldrik en Themapark Kids City. Verder zullen naar schatting meer dan 100 jongeren meedoen aan het voetbaltoernooi dat donderdagmiddag gehouden zal worden op de voetbalvelden van de Bornse Voetval Vereniging (BVV). Ook op donderdag, aan het begin van de avond, wordt op initiatief van één van de deelnemers een talentenjacht georganiseerd.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.