WK Jeugd Visueel gehandicapten (3)

Dag 3: tweede ronde

Nadat ik gisteren enigszins teleurstellend was begonnen aan het WK, wilde ik vandaag graag mijn verlies goedmaken. De indeling koppelde mij aan de Spanjaard Luis Diaz de la Guia (1596). Aangezien er geen partijen van hem bekend waren, kon ik me niet voorbereiden op de opening. Ik mocht vanmorgen wel genieten van schaakpartijen die door mijn begeleiders Guus en Sergio werden gespeeld, waarin het er vaak spectaculair aan toe ging.

De lunch nuttigden we vandaag in het hotel. Net zoals in veel andere landen wordt ook hier warm gegeten tussen de middag. Het eten was, zoals gebruikelijk in dit hotel, prima. Daarna kon ik me langzaamaan op gaan maken voor de partij.

Mijn tegenstander opende met een Richter-Veresovaanval en speelde snel e4. Of dat zo goed was, wist ik niet. In ieder geval kwam ik redelijk goed uit de opening en toen hij op zet 11 een (niet al te opzichtige) blunder beging, kon ik zijn paard pennen en winnen. Een zet of 8 later zette ik een gemeen valletje, waar hij met open ogen intuinde. Ik won er nog een volle toren bij en zo was na 21 zetten het punt een feit. Zo wist ik me te herstellen van mijn nederlaag van gisteren. Dit geeft vertrouwen voor de rest van het toernooi.

Dat vertrouwen kreeg nog een kleine extra boost toen ik in een partij vanavond op mijn kamer Sergio van het bord zette. In de andere partij pakte hij me terug, maar 1 uit 2 tegen iemand met 225 ratingpunten meer is niet slecht. Morgen mag ik met Wit aantreden tegen een Rus. Voor wie geïnteresseerd is in partijmateriaal: de partijen zijn vanaf vandaag te bekijken opnssss.co.rs/chess_2013/.

Noot Redactie Schaaksite: de partijen van de 2e ronde zijn te bekijken via de viewer:

Jeugd:

Vrouwen:

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.