Zeventig deelnemers in zevende Atlantis Open

Met een recordaantal deelnemers van 70 spelers is op donderdag 22 augustus het zevende Atlantis Open van start gegaan. Met twintig schakers in de A-groep – met daaronder twee grootmeesters en vijf meesters (IM/FM) – en daarnaast een B-groep met 50 deelnemers, is dit toernooi zowel kwalitatief als kwantitatief de best bezette editie tot dusver. Vermeldenswaard is ook dat de allerjongste schaaktalenten van Nederland, de nummers 1, 2 en 3 van het afgelopen NK E-jeugd in de B-groep spelen. Dat zullen sommige routiniers niet zo leuk vinden.. (en inmiddels na de eerste ronde ook ondervonden).

In de A-groep had de nummer één op rating, Sipke Ernst, een bye in de eerste ronde, waardoor het kleur lotingsceremonieel bij de start (middels een snelschaakpartij van NOSBO-kampioen Bert van der Marel tegen een jeugdtalent) met enige fantasie de kleur van Koen Lambrechts werd aan bord zes (alternerende).Lees verder (pdf)

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.