BDO 2013 – 8e ronde: weer vier punten

Wanneer in de buurt van het nationale schaakgebouw een balspel en het voederen van duiven centraal staan, gaat de onze regionale delegatie in de achtste ronde van het BDO Chess Tournament verder waar het deze editie van het toernooi begonnen was: vijftig procent scoren.

Arthur Pijpers ziet de witte formatie van Yochanan Afek een engelse aanpak toepassen en moet na drie achtereenvolgende overwinningen deze zaterdag berusten in een remise.

Roger Meng ziet een konings-indische opstelling tegenover zich, waarbij hij een kwaliteitsvoordeel verkrijgt en vervolgens de ene pion compensatie voor zijn opponent vlot neutraliseert. Vervolgens blijkt in een dertigtal zetten hoe simpel winnen soms lijkt te zijn.

Daniil Kolodkin mocht op herhaling tegen Joop Bakker met verwisseling van kleuren. Kwam hij vorig jaar niet verder dan remise, de opstelling van Joops zwarte stukken wist Daniil wel te weerleggen waarmee de partij hem een vol punt opleverde. Ook Robby Kevlishvilli wint zijn partij, terwijl Maarten van Zetten zijn toernooi afsluit met een remise.

Uitslagen, indeling en scoretabellen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.