FM Oscar van Veen RSB Kampioen 2013

FM Oscar van Veen en jeugdtalent Liam Vrolijk RSB Kampioen 2013 A en B

FM Oscar van Veen (2301) neemt de titel over van FM Joost van Ruitenburg (2316), en zorgt er voor dat de titel voor de 3e achtereenvolgende keer door een RSR Ivoren Torenaar werd gewonnen! Met de aansprekende score van 6½ uit 7, liet FM Oscar er geen twijfel over bestaan dat hij de terechte kampioen is. FM Oscar stond dit halfje af, aan de verrassend sterk voor de dag komende Ricardo Klepke (2007), Ricardo was op rating als 8e geplaatst, en wist met 5½ uit 7 beslag te leggen op de 2e plaats! Op een gedeelde 3e plaats eindigden de oud RSB kampioenen Pieter Sturm (1983), en Nathanael Spaan (2148). Voor Pieter een méér dan uitstekende prestatie, daar hij dit toernooi begon met rugnummer 12…Bovendien zag opa Sturm, zijn 11 jarige kleinzoon Liam Vrolijk (1430) kampioen van groep B worden, daarover straks meer. Nu we toch even ‘n korte flirt met groep B maken. De revelatie dit toernooi in de A groep was zonder meer Joey Brokaar, die "ondanks" zijn 1765 rating een van de smaakmakers was. Het scheelde bitter weinig of Joey had namelijk in groep B gespeeld. Bij aanmelding had Joey een rating van om en nabij de 1735 punten. Hiermee voldeed hij niet aan het ratingcriterium, om in de A groep ingedeeld te kunnen worden, de grens was immers 1750! Een aantal heren heeft achter de schermen hun speurwerk gedaan, en wat bleek: Joey had vlak voor dit toernooi, nog een toernooi gespeeld (ik dacht in Delft), en daar goed gescoord, bij navraag (KNSB) bleek dit toernooi nog niet meegenomen te zijn in de augustus ratinglijst van de KNSB…dit euvel werd snel bijgewerkt, en resulteerde in de benodigde 1765 punten. We weten nu allemaal wat voor gevolgen dit voor een aantal spelers van de A groep heeft gehad! Joey wist met 4½ uit 7 beslag te leggen op de 5e plaats! Met de aantekening dat hij vandaag aan bord 1 speelde, en FM Oscar peentjes liet zweten… Het toernooi was dit jaar ondergebracht bij Charlois Europoort in de groene hel (de Passage). De Charlois vrijwilligers pakten hun taken ongekend serieus op, en droegen een grote steen bij aan het welslagen van het toernooi. U als speler natuurlijk ook, arbiter Arrian Rutten had een (te) makkelijk toernooi, het meeste ongemak ervoer Arrian nog van de soms wat rumoerige toeschouwers, of de luid pratende rokers en het andere straatvolk dat zich rondom hen verzamelde. Arrian heeft heel wat af moeten SSSSST’en. Het weer liet zich ook van zijn zonnige kant zien, en gaf alleen op de slotdag regen (net als vorig jaar). Lees meer….

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.