WK Jeugd Visueel gehandicapten (5)

Dag 5: vierde ronde

Deze dag stond de vierde ronde op het programma. De ochtend besteedde ik zoals inmiddels gebruikelijk aan het volgen van partijtjes tussen Guus en Sergio, het voorbereiden van wat openingen en een bezoekje aan de al eerder genoemde coffeeshop, waar dus inderdaad voornamelijk koffie wordt geschonken. Bij de lunch had ik dit keer maar spaghetti genomen, omdat ik de gebruikelijke patat of gebakken aardappels met vlees en sla zo langzamerhand een beetje zat begont te worden.

Vervolgens was het tijd voor de partij. Mijn tegenstander, Hector Melero Marti (1483) uit Spanje, had al twee 1700+-spelers en iemand met rating 1932 op remise gehouden. Hij had een solide speelstijl en dat bleek ook deze partij. Hij koos voor de 6.g3-variant in de Taimanov van het Siciliaans en we volgden wat theorie. Nadat hij misschien een kleine kans gemist had, kwamen we na enkele accurate zetten van mij in een volledig gelijkstaand lopereindspel, dat we maar meteen remise gaven. Zo voegde ik weer een halfje toe aan mijn totaal.

Vanavond speelde ik nog een partij tegen Sergio. Uit de opening stond ik iets minder, toen won ik via een handigheidje materiaal, maar speelde het niet handig en kwam weer verloren te staan, toen had ik een truc in het eindspel maar doordat ik die verkeerd uitvoerde kwam Sergio toch nog met een blauw oog weg en won de partij. Een onderhoudend potje dus. Morgen mag ik tegen de als vierde geplaatste Indiƫr Inani Darpan. Dat wordt een zware opgave.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.