Jubilerende schaakclub De IJssel springlevend

Roeiend tegen de stroom in

Jubilerende schaakclub De IJssel springlevend.

Stabilisatie, langzame groei zelfs. In een groot deel van het verenigingsleven is dat tegenwoordig ondenkbaar.

De 50-jarige schaakclub De IJssel slaagt daar wel in.

Een bijzondere prestatie in het kleinschalige dorp Moordrecht: roeien tegen de stroom in.

Voorzitter Gerard van der Wouden aan de vooravond van de jubileumviering: ,,We zijn klein, dapper en springlevend." Hij hanteert nu tien jaar de voorzittershamer. Onlangs werd hij zelf vijftig jaar en dat beschouwde Van der Wouden als een geschikte aftrap voor de viering van het jubileum van ‘zijn cluppie’. Groot feest bij hem thuis, helemaal in de informele stijl die kenmerkend is voor De IJssel. ,,We zijn in de wijde omtrek vooral bekend als een vereniging waar veel gelachen wordt, waar creatieve ideeën ontstaan en waar een grap eerder regel dan uitzondering is. Die reputatie werd in vijftig jaar opgebouwd." Lees meer……

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.